30 Eylül 2007 Pazar
PIRASALI BÖREK(Arnavut böreği)
KURU ÜZÜM VE KAYISI KOMPOSTOSU
İMAMBAYILDI
Malzemeler:
1kg patlıcan
3 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 adet yeşil biber
tuz
Patlıcanları alacalı soyup kızartın. Soğan ve sarmısakları küçük küçük doğrayıp az biraz zeytinyağ ile bir tavaya koyun. Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun. İçerisine küçük küçük doğranmış biber ve domatesi koyup domatesler suyunu çekene kadar pişirin. damak tadınıza göre tuzunu ekleyin. Bu karışımı patlıcanların içerisine koyun. Patlıcanları bir borcama yerleştirip fırına sürün. 15- 20 dakika kadar pişirin.
29 Eylül 2007 Cumartesi
FIRIN MAKARNA
ŞEKER PARE
24 Eylül 2007 Pazartesi
ACI DOMATES SOSU
9 Eylül 2007 Pazar
KÖZLENMİŞ BİBER SALATASI
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
8 Eylül 2007 Cumartesi
ŞEFTALİLİ BİSKÜVİLİ PASTA
FIRIN SÜTLAÇ
Malzemeler:
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 fincan pirinç
*1 silme kaşık pirinç unu
*1 silme kaşık buğday nişastası
* 50 gram margarin
1 fincan pirinci bir bardak suyla iyice pişirelim ve daha sonra süzelim. Bir tencerede sütü, margarini ve şekeri karıştırıp kaynatalım.Pirinç unu ve nişastayı küçük bir kabın içinde az bir su ile eritelim.Bu karışımı karıştırarak kaynayan sütümüzün içene ekleyelim. Ayrıca bu karışıma pirincide ekleyip bir iki dakika kaynatalım. Isıya dayanaklı kaplara sütlacımızı paylaştıralım. Fırın tepsimizin içine ısıya dayanaklı kaplarımızın yarısana gelecek kadar su koyup sütlaçlarımızla birlikte fırına koyalım. Önceden 250 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun.
4 Eylül 2007 Salı
Kış hazırlıklarımdan biride süs biberi veya bazılarının söylediği gibi çiçek biberi turşusu. Bu biberleri bulunduğum ilçeye yakın bir tarladan kendim topladım. Küçük kızımda bana yardım etti. Benimle birlikte birşeyler yapmaya bayılıyor. Gerçi bu isteği kardeşi olduktan sonra daha çok arttı. Kendi önünde söylemiyoruz ama kardeşini kıskanıyor. Bunun sonuçlarınada biz katlanıyoruz. Aralarındaki yaş farkınında az olmasından kaynaklanıyor. Aralarında sadece üç yaş var.
SÜS BİBERİ TURŞUSU
Öncelikle biberlerinizin sapları uzun olanları kısaltın. Daha sonra uçlarına küçük birer kesik atın. Bir kapta sirke tuz ve suyu karıştırın. Bu arada tuz kirli yani iyotsuz tuz olsun. Bu karışımın tadına bir bakın, eğer turşularınızın olmasını istediğiniz ekşilikte ve tuzda ise tamamdır. Ben biberlerimi yarım litrelik su şişelerine koyuyorum. Böylece açınca bozulmadan bitirebiliyorum. Şişenin en altına bir kaç tane sarımsak koyun daha sonra bir miktar biber bırakın. Bu biberlerin üzerinede bir kaç tane daha sarımsak koyun. Bu işlemi şişe dolana kadar devam edin. Hazırladığınız sirkeli tuzlu suyu şişeye boşaltın. Karışım biberlerin üzerine iyice çıksın. Şişenin ağzını sıkıca kapatın. Bir ay kadar sonra biberleriniz hazır olur.
1 Eylül 2007 Cumartesi
TATİL DÖNÜŞÜ
Tatil dediğimede bakmayın benim için çok yorucu geçti. Önce küçük oğlum sünnet olup erkekliğe ilk adımını attı. Bu arada erkek çocuğu olanlara yada olacaklara tavsiyem çocuklarını erken yaşta yani bebekken sünnet ettirmeleri.
Birde tabi benim şımarık kızım var. Kardeşinin yaptıklarının üstüne tuz biber oldu yaptıkları.
Neyse artık yazılarıma devam edebileceğim.