Google

25 Kasım 2007 Pazar

AYVA TATLISI

Malzemeler:
4 adet ayva
Karanfil
Şeker
Gıda boyası
Krem şanti
ceviz içi
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye ayırdıktan sonra içerisindeki çekirdekli kısmı iyice temizleyin. Çekirdeklerini çöpe atmayın yalnız. Ayvalarımızı yayvan geniş bir tencereye alıp içerisine çekirdeklerimizi ve karanfilimizi koyalım. Gıda boyamızdan tırnak ucu kadar alıp az bir miktar su içerisinde eritelim. Tenceremize ayvalarımızın yarısına gelecek kadar su koyalım. Üzerinede boyamızı ekleyelim. Kaynamaya başlayınca şekerimizide ilave edelim. Ben şekeri tadarak ilave ediyorum. Biraz çok şeker koyarsanız daha parlak bir renk alıyor. Ayvalarınız yumuşayınca altını kapatıp başka bir tabağa alın. İsterseniz üzerine kaymakta koyabilirsiniz. Ben kremşanti koydum ve dövülmüz ceviz ilede süsledim. Afiyat olsun.

19 Kasım 2007 Pazartesi

TİRAMİSU

Malzemeler:
Hazır kakaolu bir pasta taban
1 kutu labne peynir
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı instant kahve
3 yemek kaşığı un
yarım litre süt
4 yemek kaşığı şeker
Kakao
İnstant kahvemizi 1 bardak ılık su içerisinde eritiyoruz. Bu sıvı ile kekimizin her iki katınıda ıslatıyoruz. Bir tencereye sütümüzü koyup içerisine yumurtamızı kırıyoruz. Yumurtamızı iyice karıştırdıktan sonra tenceremizi ocağa koyup şekerimizi ve unumuzu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Tenceremizi ocaktan indirip labne peynirimizi ekliyoruz. Peynirimiz iyice karıştıktan sonra kekimizin ilk katına bu muhallebimizin yarısını sürüyoruz. Kekimizin diğer katını kapatıp kalan muhallebiyide üzerine sürüyoruz. Pastamızın üzerine kakao serpip süslüyoruz.


İRMİKLİ PUDİNG


Ben bu pudingi Ankarada üniversitedeyken her zaman gittiğimiz bir pizzacıda hep sipariş ederdim. Orda küçük porsiyonlar şeklinde ve üzerinde bir meyveli sosla gelirdi. Geçenlerde oktay ustayı seyrederken görünce eski günler geldi aklıma. Bende tarifi ondan alıp uyguladım. Gerçi onun tarifinde nişastanın ne kadar olacağını yazmamışlar ama ben göz kararı ile tutturdum. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
4 adet mandalina
Sütü bir tencereye alın içerisine diğer malzemeleri ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşıp, göz göz kaynamaya başlayınca altını kapatın. Mandalinaların kabuklarını soymadan halka halka doğrayıp bir kek kalıbının içerisine yerleştirin. Pudingimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kek kalıbına koyup bir iki saat buzdolabında bekletin. Sonra düz bir tabağa ters çevirip çıkarın. Servis yaparken dilimlerin üzerine varsa meyve sosu yoksa reçelde dökebilirsiniz.

6 Kasım 2007 Salı

ISLAK KEK


Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
üzeri için hindistan cevizi
Yumurtaları ve şekeri bir kap içerisinde mikser yardımıyla birbirlerine iyice karışana kadar karıştıralım. Bu karışıma sütümüzüde ekleyip karıştırdıktan sonra bu karışımdan bir bardak alıp ayıralım. Kabımıza diğer kalan malzemeleride ekleyip spatula ile karıştırıp yağlanmış kalıbımıza alalım. Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım. Piştiğini anlamak için kekimize bir bıçak batıralım. Bıçak temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir. Bir bardak karıştırdığımız karışımı kekimizin üzerine dökelim. Üzerinede ben dökemesemde hindistan cevizi serperek süsleyelim.

DEREOTLU TAVUK ÇORBASI



Malzemeler:
2 adet tavuk budu
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım kilo süt
Unu pembeleşinceye kadar kavur. Yarım kilo sütü azar azar ilave et. Tavuk budunu haşlayalım ve suyundan 2 bardak kadar ekleyelim. Sürekli karıştıralım. Kaynamaya yakın didiklenmiş tavuk budunu çorbamıza ekleyelim. Bir taşım daha kaynattıktan sonra dereotunu ekleyelim. Afiyet olsun.

AŞURE KEKİ


Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
50 gr margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kuru kayısı
kuru üzüm
damla çikolata
tarçın
fındık,ceviz
Kayısıları küçük doğrayın. Fındık ve cevizin bir miktarını iyice un halinceye kadar çekin. Yumurtaları bir kaba kırıp üzerine şekeri koyup şekerle yumurtalar iyice karışıncaya kadar mikserle çırpın. İçerisine diğer bütün malzemeleri katıp tahta bir spatula yardımı ile karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına alın. Üzerine çekmeden ayırdığımız cevizleri tüm tüm koyun. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. İlk 20 dakika fırını açmayın sonra kekiniz kabarmaz. Unu ve kabartma tozunu eleyerek koyun.

DOMATES ÇORBASI


Malzemeler:
5 adet domates
4 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2-3çorba kaşığı margarin
tuz, karabiber
rendelenmiş kaşar
Domatesleri rendeleyelim. Margarini eritip 2 çorba kaşığı unu yavaş yavaş ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavuralım. Sütü azar azar dökerek yedirelim. Sıcak suyu ilave edip tuzu ve karabiberida koyup koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Benimkinin rengi biraz açık oldu isterseniz domatesleri koyarken bir miktar domates salçası ekleye bilirsiniz. Üzerine kaşar rendesi koyup servis edin.