- 2,5-3 su bardağı un
- 4 yumurta sarısı
- Yarım paket margarin
- 8 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığının ucuyla karbonat
- 4 çay kaşığı soğuk süt
Kreması için:
- 1 + 1/3 su bardağı süt
- 3 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
- Vişne( istediğiniz meyve olabilir)
- Hazır tart jöle
veya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım. Hamurumuzu buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirelim. Krema için malzemeleri karıştıralım ve sonra ocağa koyup koyu kıvamı alıncaya kadar pişirelim. Beklettiğimiz hamurumuzu yağlanmış kalıbımıza alıyoruz. Kabarmaması için üzerine aliminyum folyo koyup üzerinede kuru bakliyatlardan birini bir kase kadar yerleştiriyoruz. Kalıbımızı fırına veriyoruz. Pişen tart hamurumuzun üzerine kremamızı yayıyoruz. Kremamızın üzerinede meyvelerimizi yerleştiriyoruz. Ben hazır tart jölesi kullandım ama diğer malzemelri karıştırıp pişirdikten sonra meyvelerin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun