Keki için:
- 2 Yumurta(oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 2 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı eritilmiş soğutulmuş tereyağ
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Yumurtaları iyice çırpalım.Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. Eriyip soğuttuğumuz tereyağını, sütü, yoğurdu, unu, kabartma tozunu ekleyerekiyice çırpalım. Yağlanmış kalıbımıza hamurumuzu koyup 180 derecede önceden ısıttığımız fırında pişirelim. Kekimiz pişince soğumaya bırakalım.
Tencereye yağ hariç kremamızın diğer malzemelerini koyup altını yakmadan önce iyice bir çırpalım. tenceremizi ocağa koyup krema kıvamını alana dek karıştıralım. Ocaktan indirince tereyağımız ekleyelim. Kekimiz soğuyunca ip yardımıyla ikiye ayıralım. Kekimizin alttaki parçasının üzerine kremamızı sürelim. Diğer parçamızı üzerine kapatalım. En üstede pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.