Google

29 Nisan 2008 Salı

ALMAN PASTASI


Bu pastamın tarifini http://asotu.blogspot.com/ dan aldım. Arkadaşa bu güzel tarifi ve diğer tarifleri için teşekkürler.
Malzemeler:
Keki için:
  • 2 Yumurta(oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş soğutulmuş tereyağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Yumurtaları iyice çırpalım.Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. Eriyip soğuttuğumuz tereyağını, sütü, yoğurdu, unu, kabartma tozunu ekleyerekiyice çırpalım. Yağlanmış kalıbımıza hamurumuzu koyup 180 derecede önceden ısıttığımız fırında pişirelim. Kekimiz pişince soğumaya bırakalım.

Tencereye yağ hariç kremamızın diğer malzemelerini koyup altını yakmadan önce iyice bir çırpalım. tenceremizi ocağa koyup krema kıvamını alana dek karıştıralım. Ocaktan indirince tereyağımız ekleyelim. Kekimiz soğuyunca ip yardımıyla ikiye ayıralım. Kekimizin alttaki parçasının üzerine kremamızı sürelim. Diğer parçamızı üzerine kapatalım. En üstede pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.



27 Nisan 2008 Pazar

PDÇS-22- KOLAY PASTA



Bu pastayı şeker kirizimin tuttuğu bir gün yapmıştım. çok kolay bir pasta ama sadece yaptıktan sonra yemek için biraz beklemek gerekiyor. Bende hemen yerim diye düşünmeden yaptım ama şeker krizim geçene kadar pasta daha donmamıştı. Birde yaparken ben bir hata yaptım. Hemen soğusun yiyeyim diye sıcak sıcak dolaba koydum ve pastanın üzeri çatladı. Pastanızı biraz soğuduktan sonra dolaba koyun. Bu tarifi etkinliğe ev sahipliği yapan http://fatostuncay.blogcu.com/ a gönderiyorum. Yapılışına gelince;

Malzemeler:


  • Bir paket kedi dili bisküvi

  • bir paket kakaolu hazır puding

  • bir paket kremşanti

  • 4 su bardağı süt

Kedi dili bisküvilerimizi küçük küçük parçalara ayıralım. Bir dak sütü alıp krem şantimizi yapalım. Kremşanti ve kedi dili bisküvilerimizi karıştırıp orta boy bir kelepçeli bir kalıba koyalım. Donması için buz dolabına koyalım. Bir tencereye kalan sütümüzü ve pudingimizi koyup pişirelim. Ocaktan indirince içerisine 1 tatlı kaşığı kadar margarin koyup eritelim. Bir süre karıştırıp ilk ısısını alalım. Dolabımızdan kalıbımızı alıp üzerine kakaolu pudingimizi dökelim. Bir süre dışarda bekletelim. Daha sonra dolaba koyup 3-4 saat kadar bekletelim. Dolaptan çıkarıncada afiyetle yiyelim.

MERCİMEKLİ ISPANAK YEMEĞİ


Bu yemek yapımı kolay ve çabuk hazırlanan bir yemek. Sadece ıspanakları çok iyi temizlemeniz gerekiyor. Ben genelde yemeklerimi göz kararı yaptığım için bu yemektede malzemelerde miktar veremeyeceğim.
Malzemeler:
  • Ispanak(sadece sap kısımlarını ve hemen bitimindeki yapraklar)
  • Mercimek
  • Kuru soğan
  • Salça
  • Sarımsak, tuz
  • Limon suyu

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra kök kısmının ucunu kesip saplarını ilk taze yapraklarınıda alacak şekilde küçük küçük doğrayalım. Yeşil yaprakları almayalım. Ben genelde kalan yapraklara börek yapıyorum. Yani bir ıspanaktan iki yemek çıkıyor. Bir tencereye doğradığımız kuru soğanı, salça ve yağı koyup kavuruyoruz. Ispanaklarımızı yıkadığımız mercimekleri koyalım. Bir miktar kavurduktan sonra doğradığımız sarımsakları, limon suyunu ve tuzunu ekleyelim. üzerine çok az bir miktar su koyup pişmeye bırakalım. Limon suyu, sarımsak ve tuzu damak tadınıza göre bırakın. Mercimekler pişince yemeğiniz pişmiş demektir. Üzerine yada yanına yoğurt alıp afiyetle yiyin. Afiyet olsun.

26 Nisan 2008 Cumartesi

OĞLUM VE KALBURA BASTI TATLISI


Oğlum her zamanki gibi tam ben resim çekecekken tepemde bitti. Hemen çatalı alıp parçalamaya çalıştı. oğluma yeterki tatlı olsun nasıl olursa olsun. Tatlımın görüntüsü çok iyi olmadı ama tadı güzel.
Malzemeler:
Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Ceviz içi

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 limon suyu

Bir tencereye şeker ve suyumuzu koyup şerbetimizi kaynatıp bir köşede soğumaya bırakalım. Derin bir kabın içinde un ve margarinimizi iyice yoğuralım. Daha sonra diğer malzemelerimizi ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerini kapatıp on dakika kadar dinlendirelim. Hamurumuzdan küçük parçalar alıp rendenin üzerinde açıp içerisine cevizimizi koyalım ve iki ucunu birleştirip kapatalım. yağladığımız tepsimize dizip kızarana kadar pişirelim. Ama dikkat edin benim kadar çokda kızartmayın. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine iyice soğuttuğumuz şerbetimizi dökelim. Üzerini başka bir tepsiye örtersek daha iyi şerbeti çekecektir. herkese afiyet olsun.

25 Nisan 2008 Cuma

MANTI


Mantı, mantı, mantı..... Bayılıyorum bu yemeğe. Hep yesem, her zaman yesem hiç bıkmam. Kızım ve ben mantıya bayılıyoruz. Kızım olur olmaz zamnda mantı istiyor. Bende yapıp buzluğa atıyorum. O ister istemez çıkarıyorum. Bu seferde arkadaşımız geldiği için hemen buzluktan mantı çıkardık. Elifin yani kızımın en sevdiği arkadaşı batuhan gelmişti annnesi ile birlikte. aynı okulda aynı sınıftalar. 23 nisan sonrası tatildi çocuklara, beylerde anzak törenlerinde görevli olduğu için yoktu. Sabah biz onlara gittik kahvaltıya sonrada onlar bize geldi öğle yemeğine. anlayacağınız evcilik oyunu oynadık dün. Şimdi mantı tarifinde.
Malzemeler:
Hamuru için.
  • Un
  • Tuz
  • Su

İçi için:

  • Kıyma
  • Soğan
  • salça
  • tuz, sıvı yağ

Hamur malzemelerini karıştırıp hamurumuzu elde edelim. Aynı şekilde doğradığımız soğan ve diğer malzemeleri karıştırıp iç malzememizide elde edelim. Hamurumuzdan açabileceğimiz kadar bezeler alıp açalım. Küçük küçük kesip, bu küçük parçalara iç malzemesinden koyup kapatalım. Bir tencerede su, yağ ve tuzu kaynamak üzere ocağa koyalım. Kaynayan suyumuza mantılarımızı atıp pişirelim. Pişen mantılarımızın suyunu süzüp tabaklara alalım. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve biberli, naneli yağımızı gezdirip afiyetle yiyelim.

BENİM MİNİK FAREM


Benim çikolatadan yapılmış minik farem. Buğday tenli olduğu için kızıma çikolata oğlumda sarışın olduğu için limonata diyoruz evde. Buda kızımın 23 nisan kıyafeti. Burda minik bir fare rolünde. Canım hep böyle masum kalsalar. Seni çok seviyorum çikolatam. Sen benim ilk göz ağrımsın.

21 Nisan 2008 Pazartesi

YOĞURTLU SEMİZOTU

Ben bayılırım semizotuna. Şu anda pazarda seralarda yetiştirilenler var. Havalar biraz daha iyileşince tarlalarda bahçelerde kendi kendine yetişen semizotları çıkacak ve onlar çok daha leziz. Ben semizotunun yemeğini ve daha bir kaç çeşit salata ve yemeğini yapıyorum.
Geçen hafta çocukların hastalıkları ile uğraştım. Bulunduğum ilçede hastane olmadığı için feribotla karşıya yani çanakkaleye gidip geldim. Benim için çok yorucu oluyordu. İki çocukla feribota in bin ordan hastaneye git ve 1,5 -5 yaşındaki çocukları zabdet. Neyse canım o yorgunlukla imambayıldı istedi ve yaptım tabi.Yanınada bulgur pilavı ve yoğurtlu semiz otu. Bayılırım üçünede. Bütün yorgunluklarımı unuttum bu yemekle.
Semizotunu yapmak çok kolay. Semizotlarının sadece yapraklarını alın, gerçi dışarda kendi kendine yetişenlerin ben saplarınıda kullanıyorum ama markette ve pazardakilerin sadece yapraklarını kullanabiliyorum. Neyse yapraklarını koparın ve güzelce yıkayın. Bir diş sarımsağı üzerine bir miktar tuz atıp dövün. Sarımsağın üzerine semizotumuzun miktarına göre yoğurdu koyun ve semizotlarınıda koyup karıştırın. Sonrada benim gibi afiyetle yiyin. Herkese afiyetler olsun.

19 Nisan 2008 Cumartesi

ETLİ LAHANA SARMASI

Ben bayılırım lahana sarmasına. Bu yemeği daha önce yapmıştım ama yayınlamamıştım. Çünkü piştikten sonra resmini çekemeden yiyip bitirmiştik. Yapım aşamasındaki resimleri var ve burdaki ellerde canım anneme ait. Ben yapım aşamasını kaçırmamak için işi bırakıp hemen makineye sarıldım. Ama dediğim gibi pişince aklımbaşımdan gitmiş hemen yemeğe saldırmışım. resim çekmeyide unutmuşum. Yaptık ve afiyetle yedik. Şimdi tarifini size vermede.
Malzemeler:
  • Lahana
  • Kıyma
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Kuru soğan
  • Sarımsak
  • Maydanoz
  • Limon suyu
  • Salça, yağ, tuz, karabiber




Lahanalarımızın iç kısmından sarma olabilecek olan yaprakları çıkaralım. Kaynar suya atıp bir iki dakika bekletelim. Böylece lahanamızın o pis kokusu ve sarımtırak rengi suyla gidecek yemeğinizin lezzetini bozmayacaktır.


Lahana dışındaki diğer malzemeleri karıştırıp iç malzememizi elde edelim. Sonrada lahanalarımızı sarıp tenceremize yerleştirelim. Pişirip afiyetle yiyelim. Kızımda bende bayılırız lahana sarmasına ve yerken kendimizi kaybederiz. Hepinize afiyet olsun.

17 Nisan 2008 Perşembe

PDÇS-21 PAPATYA KURABİYE


Kızım kurabiye istedi bu öğleden sonra. Bende hemen yapabileceğim bu kurabiyeyi yaptım. Şekil olarakta kızım bayıldı. Bu tarifi P.D.Ç.S. 21'e ev sahipliği yapan http://ngr.blogcu.com/ gönderiyorum.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Margarini eritelim ve soğumaya bırakalım. Soğuyunca kakao haricindeki diğer malzemelerle karıştırıp pürüssüz bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan küçük bir miktar alıp kakaoumuzu karıştıralım. Fındık şeklinde parçalar alıp yuvarlayalım ve çiçek şeklini verelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyelim.

11 Nisan 2008 Cuma

YOĞURT TATLISI

Resim gene çok kötü çıktı. Fotoğraf makinemin tam fotoğraf çekecekken pilinin bitmesi büyük şanssızlık. Bende bilgisayarın kamerası ile çekeyim dedim ama oğlumun canavarlığını unuttum. ben fotoğrafı çekene kadar o tatlı ile ellerini buluşturmuştu. Neyse bende çok uğraşmadan hemen çekeyim dedim ve böyle bir fotğraf çıktı. Ama tadını değiştiremedi ve nefis bir tatlı oldu.
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyin. Yağlanmış kabımıza koyup daha önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp soğumuş şerbetimizi sıcak tatlımızın üzerine döküp 5 dakika kadar fırında şerbeti çekmesini bekletin. daha sonra afiyetle yiyin.

7 Nisan 2008 Pazartesi

FIRINDA KÖFTE PATATES


Bir kaç gündür spor yapmaya başladım. Ama bütün kış boyu bu kadar hamladığımı farketmemişim. İlk günün ardından bütün etlerim dökülüyordu sanki. Dört gün geçti ama hala etlerim dökülüyor. Spor deyince öyle profesyonel birşey değil. Belediyemizi yaptırdığı parktaki aletlerde 1 saat kadar çalışıyoruz. Tabi bu tarifi görünce neden spor yapıyorumki diye düşünebilirsiniz. Bu yemekleri yiyince yaptığım sporda yaktıklarımı geri alacağımı düşüne bilirsiniz. Ama evdekileride düşünmek lazım. Eşiminde yağ ve kolestrolü olduğu için böyle ağır yemekleri arada sırada yapıyorum.
Malzemeler:
  • Patates
  • Kıyma
  • Yeşil biber
  • Domates
  • Kuru soğan
  • Sarımsak
  • Salça, tuz, yağ
  • Bayat ekmek

Bayat ekmekleri ıslayalım. Sarmısakları soyup dövelim. Kıymamızı, suyunu sıktığımız bayat ekmeği, sarımsakları karıştırıp köftemizin harcını hazırlayalım. Isıya dayanıklı kabımıza kuru soğanımızı doğrayıp üzerine salça ve yağımızı koyup bunları iyice harmanlıyoruz. Üzerine soyduğumuz patatesleri parmak şeklinde doğrayıp soğanımızın üzerine dağıtıyoruz. köftelerimizide küçük parmak şeklinde yapıp patateslerin üzerine yerleştirelim. Yeşil biberleri ve domatesleri yerleştirip soyduğumuz sarımsakları en üste koyalım. Üzerine 1 çay bardağı kadar su koyup , fırına sürelim. Afiyet olsun.

6 Nisan 2008 Pazar

KURDELA NAKIŞI ÇANTALAR



Bunlarda bir süredir bitirmeye çalıştığım çantalarım. Kafamı dağıtmak için daha doğrusu çocukları bir süre duymamak için yaptığım bir uğraşı. Çantalarımı beğenilerinize sunuyorum.