- 5 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 150 gr. tereyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yumurta
İç malzemesi:
- 250 gr ceviz içi
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı bal
- 1 yumurta beyazı
Derin bir kaba unu alıp ortasını havuz gibi açalım. Yaş mayayı unun ortasına koyalım. Üzerine süt, su, eritilmiş tereyağı, 2 adet yumurta ilave edelim. 1 adet limon kabuğu rendesi ekleyelim. Hamuru yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim. İç malzemelerini başka bir kapta karıştıralım. Yağlanmış kalıbımıza hamurun yarısını koyalım. İç malzememizi hamurun üzerine yayalım. Kalan hamurumuzu kalıbımıza yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Ben sütü ve suyu ılık zannediyordum ama soğukmuş. Bu yüzden çok kabarmadı ekmeğim. siz dikkat edin. afiyet olsun.
Bu tarifi oktay ustanın tariflerinden aldım.