Küçük köftelerin malzemeleri:
- 1 kg köftelik bulgur
- 200 gr dana kıyma yağsız
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- tuz, salça
Çorbasının malzemesi:
- 200 gr kuş başı et
- 1 su bardağı nohut
- 1 çay bardağı pirinç
- tuz, salça
- nane, limon suyu
Önce köfte malzemelerimizi karıştırıp az az su alarak bunları yoğuruyoruz. Kıvama gelince küçük küçük parçalar alıp bunları yuvarlıyoruz. Kaynar su içinde bunları haşlıyoruz.
Etimizi, nohutu biraz tuz atıp suyunu koyup düdüklü tencerede pişiriyoruz. Tencereye yağ salça koyup kavuruyoruz. Bu kavurduklarımızın üzerine düüdklü tenceredeki malzemeleri koyuyoruz. Pirincimizide ekleyip pişene kadar kaynatıyoruz. Pişince limon suyunu ve bir miktar naneyi koyup bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Tabağa önce hazırladığımız köfteleri alıp üzerine çorbamızı koyup afiyetle yiyoruz.
2 yorum:
çok değişik bir yahni elinize sağlık denemek lazım görüntü süper
gültencim hiç duymamıştım bu lezzeti.enfes görünüyor.ellerine saglık canım sevgiler
Yorum Gönder