Google

26 Mayıs 2008 Pazartesi

PDÇS-24- ÇİKOLATA SOSLU PARFE



Yaz aylarında yenebilecek çok güzel bir lezzet tarifi vereceğim. Ayrıca bunu pdçs etkinliğine ev sahipliği yapan http://keyiflimutfagim.com/ a gönderiyorum.


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 paket krem şanti
  • 1 büyük paket gofret
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • İri dövülmüş fındık

Sosu için:

  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Ceviz büyüklüğünde margarin

Krem şantileri süt ile hazırlayalım. Yumurtaların akına bir tutam tuzu ekleyip iyice köpürene kadar mikserle çırpalım. Yumurtaların sarısınada şekeri ekleyip bunlarıda iyice çırpalım. Bu malzemeleri krem şanti ile karıştıralım. Bisküvi ve gofretleri iri iri parçalayıp fındıklarla birlikte kremşanti yumurta karışımına ekleyelim. Derin bir kaba streç film geçirip hazırladığımız karışımı dökelim. Kaşıkla iyice bastırıp dondurulmak üzere buzluğa koyalım. Bir tencereye margarin haricindeki diğer sos malzemelerini koyup pişirelim. Koyulaşınca soğumak üzere ocaktan alalım. Soğuyunca margarini içine katıp çırpalım. Donan parfemizi dolaptan alıp sosumuzu üzerine dökelim. İsterseniz hazır çikolata sosuda hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

3 yorum:

Rosie dedi ki...

Many thanks for calling by my blog and for your very kind comment :)

You have a excellent blog here and enjoying all your baking pics :)

Rosie x

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, ne guzel bir pasta olmus. Fakat tam bir kalori bombasi:))

Sevgiler

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ellerıne sağlık canım sayfan acılınca canım cektı doğrusu.Sevgıler..