Malzemeler:
- 2,5-3 su bardağı un
- 4 yumurta sarısı
- Yarım paket margarin
- 8 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığının ucuyla karbonat
- 4 çay kaşığı soğuk süt
Kreması için:
- 1 + 1/3 su bardağı süt
- 3 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
- Vişne( istediğiniz meyve olabilir)
- Hazır tart jöle
veya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım. Hamurumuzu buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirelim. Krema için malzemeleri karıştıralım ve sonra ocağa koyup koyu kıvamı alıncaya kadar pişirelim. Beklettiğimiz hamurumuzu yağlanmış kalıbımıza alıyoruz. Kabarmaması için üzerine aliminyum folyo koyup üzerinede kuru bakliyatlardan birini bir kase kadar yerleştiriyoruz. Kalıbımızı fırına veriyoruz. Pişen tart hamurumuzun üzerine kremamızı yayıyoruz. Kremamızın üzerinede meyvelerimizi yerleştiriyoruz. Ben hazır tart jölesi kullandım ama diğer malzemelri karıştırıp pişirdikten sonra meyvelerin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun
6 yorum:
Selam canım..Çok güzel olmuş..Eline sağlık..bana fikir oldu buzlukta bir kaç paket vişnem var dnerim..iyi geceler iyi pazarlar..
Vişneli vişneli çok güzel olmuştur Gülten'ciğim.ellerine sağlık canım.Sevgiler(MUTFAKTA BIRI MI VAR??? )
ellerine saglik arkadasimtart nefis olmus sevgilerimle
vişneli tart nefis görünüyor, ellerine sağlık...
kremada ilgimi çekti, un veya nişasta yokmu yazmayı mı unuttun??
güzel bir hafta dileklerimle...
sevgiler...
gültencim ellerine sağlık bende denemek istiyorum tartları ama nedense başka şey yapıyorum .bir gün inşallah.
iyi akşamlar arkadaşım bloğunu ilk defa ziyaret ettim sevgilerimi bırakmadan çıkmak istemedim tariflerinde çok güzel iyi akşamlar
http://arzumunhobidunyasi.blogspot.com
Yorum Gönder