Balıkesirin Gönen ilçesinde yemiştim ilk. Sonra kendim yapmayıda öğrendim. Size şimdi sadece ikinci kısmını anlatacağım yemeğimizin. Yarında erişteye benzeyen kısmını vereceğim. Buarada bu günlerde resim yükleme konusunda biraz problem yaşadığım için resim koyamıyorum.Malzemelerimiz;
- 1bütün tavuk
- 1 kase haşlanmış nohut
- Tuz, karabiber
- Mantının özel eriştesi
Tavuğumuzu haşlayalım. Nohutumuzuda tavuk suyu ile haşlayıp pişirelim. Daha sonra mantı eriştelerimizi bir tepsiye yayalım, ocağımızın üzerine koyup yavaş yavaş tavuk suyumuzu ekleyelim. Bu arada tepsimizide çevirerek yanmasını engeleyelim. eriştelerimiz pişince üzerine tavuk etimizi ve nohutlarımızı ekleyelim. Afiyet olsun. Buarada bu tarifimi porselen demlik çay saati etkinlikleri-18 için hazırladım.
3 yorum:
canım merhaba,
ellerin dert görmesin...nohutlu şeylere bayılıyorum...
sevgiler,
ziyeretin için çok teşekkür ederim...
ilkay
Selammm, çok farklı bir tarif olmuş, ama içinde en sevdiğim şeyler var ellerine sağlık...
ellerinize saglik bir manti sever olarak yemeden anladim lezetli oldugunu:) SEVGILER
Yorum Gönder