Google

24 Haziran 2008 Salı

CEVİZLİ TATLI EKMEK


Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 150 gr. tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yumurta

İç malzemesi:

  • 250 gr ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı bal
  • 1 yumurta beyazı

Derin bir kaba unu alıp ortasını havuz gibi açalım. Yaş mayayı unun ortasına koyalım. Üzerine süt, su, eritilmiş tereyağı, 2 adet yumurta ilave edelim. 1 adet limon kabuğu rendesi ekleyelim. Hamuru yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim. İç malzemelerini başka bir kapta karıştıralım. Yağlanmış kalıbımıza hamurun yarısını koyalım. İç malzememizi hamurun üzerine yayalım. Kalan hamurumuzu kalıbımıza yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Ben sütü ve suyu ılık zannediyordum ama soğukmuş. Bu yüzden çok kabarmadı ekmeğim. siz dikkat edin. afiyet olsun.

Bu tarifi oktay ustanın tariflerinden aldım.

5 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ellerine saglik,nefiiis.

Merhaba,
Size etkinlik için davetiye birakiyorum,katilmaniz ümidiyle. Sevgiler...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler,


MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
30 Haziran 2008 (pazartesi) 13 Temmuz 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26 Ev Sahibeliğini http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım.

Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum arkadaslar. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.

Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26; Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum arkadaslar; beni yanlız bırakmayın lutfen.

Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım. Şimdiden herkese teşekkürler...

yapraksarma dedi ki...

selam canım
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:zeytinyağlı enginar dolması
yöre adı:İzmir/ege yöresi
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca
www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com adresinde de yapılacaktır…


HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

Adsız dedi ki...

harika görünüyor..cevizle yapılan her şey güzel olyuyor tatlısıyla tuzlusuyla...Bu çok değişik geldi ban denemeliyim..:))
sehnazmutfakta.blogcu.com...

saniyesultan dedi ki...

merhaba nasılsın sesin çıkmıyor,blogspotada sitem var orayada beklerim.

simayhobievi dedi ki...

merhaba tarifnizin değişik ve güzel bir tat olduğu kanısındayım tarifi aldım deneyeceğim ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar