Google

1 Haziran 2008 Pazar

KIYMALI ENGİNAR DOLMASI


Enginar çok besleyici ve karaciğere birebirdir. Ben kişi başı bir tane yaptım ama bize bir tane fazla geldi. Hem iç hemde enginarı yiyince aşırı doyduk. Şimdi malzemeler ve yapılışı.
Malzemeler:
  • 4 enginar
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Maydonoz
  • Pirinç
  • tuz, karabiber, salça
  • Limon suyu

Enginarları yere vurarak yapraklarını ayırın. Ayrılan yaprakların ortasındaki tüylü bölgeyi temizleyin. Tabandaki yaprakları ve dikenlerini temizleyin. Limonlu suya atıp enginarların kararmasını engelleyin. Diğer malzemelerden kıymalı sarma içi hazırlar gibi iç hazırlayın. Bu içi yaprakların arasına ve enginarın ortasına koyun. Bir tencereye enginarları yerleştirip yarısına gelecek kadar su koyun ve pişmeye bırakın. Yapraklar yumuşayınca pişmiş demektir. Afiyet olsun.

2 yorum:

NİLÜFER dedi ki...

Elinize sağlık çok besleyici bir yemek olmuş

saniyesultan dedi ki...

NE KADAR TADINI MERAK EDİYORUM BİLEMEZSİN,HİÇ YEMEDİM VE SİZLERDE GÖRÜNCE HEVESLENİYORUM.ELLERİNE SAĞLIK..