- 60 adet incir
- 4 su bardağı şeker
- Göz taşı( mercimek tanesi kadar)
- Karanfil veya vanilya
- 1 çay kaşığı kadar limon tuzu
İncirleri ve göz taşını bir tencereye alıp bol suda pişirelim. Göztaşı bazı aktarlarda zehirli bir şekilde satılırken bazılarında zehirli şekilde satılırken bazılarında zehirli değil. ben anlamadım ama siz aktardan alırken sorun. Eğer zehirli ise hiç dokunmadan koyun tencereye. İncirler hafif yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve bolca yıkayın. Yıkarken arada bir incirlerin suyunu iki parmağınızla sıkın. Şekerimizi tencereye koyalım ve üzerine çıkacak kadar suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynayınca içerisine incirlerimizi koyalım. İncirlerimiz yumuşamaya başlayınca karanfili koyalım. Koyulaşıp incirler şerbeti içine çekip şişince limon tuzunu ekleyelim.Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım. Bir bardağın içine su koyalım, reçelimizden damlatalım. Eğer damlamız dağılmayıp dibe çöküyorsa olmuş demektir reçelimiz. Soğuyunca kavanoza koyalım. 60 adet incirden resimde gördüğünüz kadar reçel çıktı. Herkese afiyet olsun.
19 yorum:
Ben bu reçeli çok seviyorum, gerçekten muhteşem olmuş ellerine sağlık...
Mmmm,incir reçelini çok severim.. Rengi de kokusu da çok hoştur.. Ellerine sağlık..
Bayilirim incir receline ellerine saglik.
Ellerine saglik, neredeyse en sevdigim receldir. Cok guzel olmus.
Sevgiler ve guzel bir gun dilegimle.
mrb,ellerine saglik incir reçeli nefis gorunuyor,afiyet bal seker olsun arkadasim,optum
receli kahvaltilarda cok severim ama incir recelini hic yemedim burda bulmak zor,olsa tarifinle denerdim eline saglik canim
Canım bu reçeli çok severım anacığım yapar bıze herzaman.Onun ıçın tarıfını almak hıç aklıma gelmemiştı .Busenede barı ben yapayım suprız olsun.Sevgılerımle...
ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim öncelikle:) Ben bu reçeli çok severim, bu hafta pazardan incir alıp yapiyim diyodum, ama daha önce hiç yapmadım püf noktası varmıdır falan diye düşünürken bi baktım sen de tam bunu yayınlamışsın:) Şimdi sormak istediklerim şunlar, bu göz taşını kullanmasak olmuyo mu? yok illa ki gerekliyse nerden bulabilirim? Reçelin çok güzel görünüyo, eline sağlık :)
çok hoş olmuş bizde yaparız ama ben böyle yeşilini ilk dörüyom. bu renk incirden çıkmıyo dimi göktaşı dediğiniz şeydenmi çıkıyo. gıda boyası falanda yok heralde. kusura bakmayın pek bi bilgim yokta.
İLK KEZ YEŞİL İNCİR REŞELİ GÖRDÜM HERHALDE GÖZ TAŞI BÖYLE YAPTI. ELLERİNE SAĞLIK DEĞİŞİK OLMUŞ..
mmm incir en sevdiğim meyve,reçeli de öyle tabii.eline sağlık canım..seni arkadaş listeme ekledim ..sevgiler....
İncir reçeline bayılırım, bu da çok güzel görünüyor, hem rengi ile hem de incirlerin diriliği ile... Ellerinize sağlık...
Anneler gununu kutlarim arkadasim,sevgiler...
slm
çok severim hep hazır alırdım hiç yapmadım ellerine sağlık cnm
nefis olmuş
sevgilerimle
Incir recelini ailecek cok severiz ama burada hazir aliyoruz maalesef. Incir burada taneyle satiliyor :)
Hatta su an mutfakta cilek recelim kayniyor, etraf missss gibi cilege bulandi...
Eline saglik canim....
HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞIM
bu göz taşı ne ki acaba..ama baya ilginç bir reçel tarifi..ve nefis görünüyo ellerinize sağlık...
İNCİRİ VE İNCİR REÇELİNİ ÇOK SEVERİM ANNEM YAPAR BİZ DE YERİZ AMA RENGİ NASIL YEŞİL OLDU GÖZ TAŞIYLA MI ACABA? ELİNİZE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR
SİZİ ARKADAŞ LİSTEME EKLİYORUM SEVGİLER
günaydın canım ben bayılırım incire..ha ne olurdu evde benden başkasıda sevseydi:))
ama kavanozla beraber bir dilim pastasını alsam ne iyi olur dimi.
eline sağlık sevgiler.
Yorum Gönder