Google

20 Mayıs 2008 Salı

PDÇS 23 İNCİRLİ PASTA



Uzun bir zamandır blogumla ilgilenemedim. Çocukların, ardından benim rahatsızlanmam ayrıca bu havaların verdiği bir rehavent her şeyi boşladım. Yaptıklarımında fotoğraflarını çekemedim. Eceabatta havalar ısınınca evde durmanıza imkan yok. Bir tarafta mavinin her tonu diğer tarafta yeşil her tonu. İnsan kendini evden dışarılara atmak istiyor. Çocuklarımda benimle aynı duygularda olduğu için kendimizi evde tutamıyoruz. Eceabatın ayrıca denizi ve yeşilliği dışında çanakkale deniz zaferinin geçtiği yer olmasından dolayı çok önemli bir özelliği var. Burda bastığınız hemen her yerde bir şehidimiz yatıyor. Bu arada bu konuyu açmışken, buraya gelen insanlarımızın bazı hareketlerini görüyorum ve çok kızıyorum. Dediğim gibi burada çoğu yerde bir şehidimiz yatıyor. Mezar taşları artık görünmez bir hale gelmiş. Turların rehberlerinin belirtmesine ve tabelalar koyulmasına rağmen insanlarımız dikkat etmeden mezarların üzerine basarak geziyorlar. Gerçek şehitlik yazan yerlerde şehitlerimizin mezarları bulunuyor. Taşlarda çok belirgin olmadığı için dikkat etmeden geziyor ziyaretçiler.
Neyse uzunca bir aradan sonra ilk tarifimi veriyorum. İnciri sevenler için çok güzel bir tat. Ayrıca bu tarifi http://deryadanlezzetler.com/ da düzenlenen pdçs 23 etkinliğine gönderiyorum.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 10 adet kuru incir
  • Kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kreması için:

  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 75 gr margarin

İncirleri bir gece önceden küçük küçük kesip bir su bardağı su ile ıslayalım. Yumrtaları ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpalım. İncirleri suyu ile birlikte ekleyelim. diğer malzemeleride ekleyip kek hamurumuzu elde edelim. Yağlanmış kalıbımıza koyup daha önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım. Kremamızı pastamız soğuyunca yapalım. Kekimiz soğuk kremamız sıcak olsun. Tencereye sütü, unu, şekeri ve yumurtayı koyup krema kıvamına gelene kadar pişirelim. Pişen kremamızın içine margarinimizi ekleyelim. Ben kekimi iple ikiye böldüm ve arayada krema sürdüm ama krema az geldi. Siz isterseniz krema miktarını arttırabilir yada keki bölmeden sadece üzerine sürebilirsiniz. En son limon kabuğunu rendeleyerek pastamızı süsleyebiliriz. Herkese afiyet olsun.


9 yorum:

Nilgün dedi ki...

Tatli Pasta cok severim ama incirlisini hic denemedim..Tadini merak etmedim degil..Ellerine saglik canim

SEVGILER

Saliha dedi ki...

MERHABALAR..INCIRI GORUNCE DAYANAMADIM GELDIM..ÇOK GUZEL OLUYORDUR EMINIM ÇÜNKÜ BENDE BUNUN BEZERI OLAN BIR TATLI YAPIYORUM.
ELLERINIZE SAGLIK..SEVGILERIMLE..

Gönül dedi ki...

mmhhhh pek leziz görünüyor elciklerine sağlık şekerim..sevgilerimle öpüyorum

Adsız dedi ki...

selam canım..incirin her türünü severim..pasta süper görünüyor..Eline sağlık sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba canim,

Hosgeldin,ayrica geçmis olsun insallah atlatmisinizdir,ellerine saglik pastan harika olmus,incirli hiç denemedim tadini merak ettim,sahane olmus çunku.

Sevgiyle kal,

saniyesultan dedi ki...

merhaba canım çokgeçmiş olsun ,epeydir görüşemiyoruz.
ellerinize sağlıkpasta güzel gözüküyor.
kendinize iyi bakın.Çoçuklarıda öpün.

NİLÜFER dedi ki...

mmm elinize sağlık incirli pasta çok güzel görünüyor

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

gecmis olsun canim..

ellerine saglik pastan cok nefisss görnüyor canim ...

kocaman sicacik sevgilerimle ..

Malaysian Delicacies dedi ki...

Hi there,
Thx for visiting my blog.I cudnt understand the language in ur blog, but am sure it has plenty of interesting recipes.Bye for now.