Google

10 Ekim 2007 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU GÜVEÇTE TAVUK


Malzemeler:
2 adet göğüs tavuk
Havuç
Bezelye
Yeşil biber
Soğan
Tuz
Karabiber
Sos için:
2 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1,5 su bardağı süt
50 gr margarin
Tuz, karabiber
Üzerine rendelenmiş kaşar
Tavuk etimizi kuşbaşı şeklinde doğrayıp bir tencereye alalım. Sularını salıp renk değiştirene kadar pişirelim. Üzerine bir miktar zeytinyağ dökelim. Soğanı, biberi, havucu ince ince doğrayalım. Soğanları tavuğun üzerine ekleyelim. Sonra sıra ile havucu, biberi ve bezelyeyi ekleyelim. Tuzunu karabiberini atalım ve bir miktar su koyup pişirelim.Pişen malzememizi güveç kaplarına paylaştırıyoruz.


Başka bir tencereye margarini koyup eritelim. Eriyen margarinin üzerine unu karıştırakrak ekleyelim. Un hafif pembeleşince sütü yavaş yavaş ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini damak tadınıza göre atabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelince tencereyi ocaktan indirelim. Biraz ılıyınca yumurta sarısını ekleyelim. Sosuda kaplarımıza tavuklarımızın üzerine paylaştıralım.Rendelenmiş kaşarlarımızıda kaplarımızın üzerine döküp fırına sürelim. Kaşar eriyip kızarınca fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok: