Google

9 Ekim 2007 Salı

HAVUÇLU VE ETLİ PİLAV

Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et
2 havuç
1 kase pirinç
Zeytinyağ
Tuz
Kuşbaşı etleri bir tencereye alıp bir süre kavuruyoruz. Sularını iyice çekince üzerine bir miktar zeytinyağ koyup bir iki defa çeviriyoruz. İnce ince kuş başı doğradığımız soğanları ekleyip bir sürede böyle kavuruyoruz. Etimiz ve soğanlarımızı düdüklü tencereye alıp üzerine 4 bardak su koyuyoruz ve etler pişinceye kadar düdüklümüzü kapatıp ocağa koyuyoruz. Havuçlarımızı soyup ince ince halka şeklinde doğruyoruz. Düdüklü tenceredeki etin suyunu bir kaba süzüp alıyoruz. Etleri pilav tenceresine alıyoruz. Üzerine bir miktar zeytinyağ koyup bir miktar kavuruyoruz. Havuçlarımızı içerisine koyup üzerinede süzdüğümüz et suyundan yarım kepçe koyuyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp havuçları böyle pişiriyoruz. Pirinçlerimizi yarım saat kadar sıcak suda bekletip suyunu süzdükten sonra pilavı tencereye alıyoruz. Üzerine et suyundan bir buçuk kase et suyumuzdan koyup tuzumuzu ilave edip kısık ateşte pilavımızı pişiriyoruz.Küçük bir tavada çam fıstıklarımızı kavuruyoruz ve bir kek kalıbının içerisine yerleştirin. Pilavınızı bu kalıbın içerisine eşit şekilde koyun ve bir servis tabağına ters çevirip çıkarın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: