Google

9 Ekim 2007 Salı

ZEYTİNYAĞLI SARMA VE BİBER DOLMASI

Malzemeler:
Salamura yaprak
Dolmalık biber
Pirinç
5 adet kuru soğan
3 adet domates
Maydanoz
2 adet yeşil biber
limon suyu
Sarmısak
Kuru nane
Tuz, karabiber, salça
Salamura yaprakları bir süre sıcak su içerisinde bekletin. Biberlerinde içerisini temizleyin. Domateslerin kabuğunu soyup doğrayalım. Soğanları ve sarmısakları ince ince doğrayalım. Biberleri ve maydonozu ince ince doğrayalım. Pirinçleri soğuk su ile yıkıyalım. Pirinçleri doğradığımız malzemeleri bir tencereye alıp üzerine zeytinyağ bolca dökelim. Salçasını, tuzunu ve karabiberinide ekleyelim.Limon suyunuda sıkalım. Tadı biraz ekşimtrak olursa iyi olur. Malzemeleri karıştırıp bir süre pişirelim. Pişirdikten sonra yapraklarımızı sarıp biberlerimizi dolduralım. Tencereye yerleştirince yemeğimizin üzerine bir ağırlık koyalım. Böylece sarmalarımız dağılmaz sıkı sıkı kalır. Pişmesine yakın sosunu yapıp üzerine dökelim. Sosun hazırlanmasıda; bir diş sarmısağı dövüp bir tavaya zeytinyağ, az bir miktar salça, nar ekşisi ve kuru nane ile birlikte alıp kavuralım. Kavurunca ocaktan alıp bir miktar su koyalım ve kaynatıp yemeğimizin üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: