Google

8 Ekim 2007 Pazartesi

PATLICAN KEBABI



Malzemeler:
patlıcan
kuzu kıyma
domates
yeşil biber
ekmek içi
sarmısak
tuz, karabiber

Patlıcanları kalın halkalar halinde doğrayıp tuzlu suyun içerisinde bir süre bekletiyoruz. Kıymamızın içerisine az biraz ıslanıp suyu sıkılmış ekmek içini dövülmüş sarmısakları, tuz ve karabiberi ekliyip yuğuruyoruz. Isıya dayanıklı kabımızın içerisine bir patlıcan bir köfte gelecek şekilde diziyoruz. Dizme işlemimiz bitince üzerine yeşil biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp koyuyoruz.Onun üzerinede bütün tepsiyi kapatacak şekilde domatesleri halka halka doğrayıp yerleştiriyoruz. Üzerine çok az miktarda su koyup fırına sürüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: