Google

30 Eylül 2007 Pazar

PIRASALI BÖREK(Arnavut böreği)


Malzemeler:
4 adet yufka
2 yumurta
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı yoğurt

İç Malzemesi:
5 adet pırasa
1 yumurta
4 yemek kaşığı lor
zeytinyağ
tuz ve karabiber

Pırasaları ince ince kıyın. Kıydığınız pırasaları bir tencereye alıp üzerine az bir miktar zeytinyağ ekleyip kavurmaya başlayalım. Pırasalarımız iyice kavurup ölünce içerisine bir tutam karabiber, tuz ve yumurtayı ekleyelim. Bir sürede böyle kavurup ocaktan indirelim. İçerisine lor peynirini ekleyelim.

Bir kabın içerisinde bir yumurta zeytinyağ ve sütü karıştıralım. Tepsiyi yağlayıp ilk yufkayı kenarlarını kesmeden yerleştirelim. Üzerine bir fırça yardımıyla hazırladığımız karışımdan sürelim. İkinci yufkayıyı üzerine koyup kenarlarını keselim ve üzerine karışımdan sürüp kestiğimiz parçaları yerleştirelim.Üçüncü yufkayıda yerleştirip bu kata iç malzememizi koyalım. Kalan yufkalarımızı daha önceki şekilde yerleştirelim.En alttaki yufkanın kenarlarını en üste katlayıp kalan karışımımıza yoğurdu ekleyelim. Bu karışımıda böreğin üzerine ekleyip Böreğimizi dilimleyelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: