Google

13 Mart 2008 Perşembe

MİDYE ÇÖREĞİ

Malzemeler:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Un
  • 1 paket erimiş margarin

İçi için isteğe göre peynir yada kıyma kullanabilirsiniz.

Margarin ve un haricindeki diğer malzemeleri bir kaba alalım. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek poğaça hamuru kıvamında hamur elde edelim. Bu hamurumuzu kabarmasını beklemeden 4 parçaya ayıralım. Parçalardan birini yufka şeklinde açalım, üzerine eritmiş olduğumuz margarini sürelim. Daha sonra diğer hamurumuzu alıp açalım ve önce açtığımız yufkanın üzerine koyalım. Koyduktan sonra bu yufkamızın üzerine margarin sürelim ve bu yufkalarımızı rulo şeklinde saralım. Diğer iki yumağıda aynı şekilde yapıp bu rulolarımızı buzdolabında 1 saat kadar bekletelim. Çıkarınca rulolarımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip küçük yumaklar yapıyoruz. Bu küçük yumaklarımızı açıp içerisine istediğimiz içi koyuyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarif için Ümmühan hanıma teşekkür ediyorum.

9 yorum:

zerrin - misss dedi ki...

offf şahane olmuş bu çörek böyle..

ellerine sağlık hayatım

www.misssgibi.com

nino dedi ki...

ellerine saglik canim harika gorunuyor

yeşim dedi ki...

oh ne güzel de kabrmış
ellerine sağlık
sevgiler

Aynur dedi ki...

Ne zamandir bende denemek istiyorum böle dolaba koyup talas böregi seklinde yapmayi bu tariften yapabilirim cok guzel olmuslar

ellerine saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

ceyt dedi ki...

Merhaba canım, ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim.çok güzel bir blog ve çok hoş tarifler var.ellerine sağlık canım.tekrar görüşmek dileğiyle..
sevgiler

arzumcum dedi ki...

midye çörek harika olmuş.poğaça tarzı nefis bir lezzet.ellerine sağlık.

yasaminkiyisindan dedi ki...

Selam..şekil çok güzel olmuş..Eline sağlık..

Serpil dedi ki...

Şahane çöreklerin için ellerin dert görmesin diyorumsevgilerimi sunuyorum:)

ezginin mutfağı dedi ki...

Canım çok lezzetli görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler