Google

18 Şubat 2008 Pazartesi

EKŞİLİ YAHNİ



Küçük köftelerin malzemeleri:

  • 1 kg köftelik bulgur
  • 200 gr dana kıyma yağsız
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • tuz, salça

Çorbasının malzemesi:

  • 200 gr kuş başı et
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı pirinç
  • tuz, salça
  • nane, limon suyu

Önce köfte malzemelerimizi karıştırıp az az su alarak bunları yoğuruyoruz. Kıvama gelince küçük küçük parçalar alıp bunları yuvarlıyoruz. Kaynar su içinde bunları haşlıyoruz.

Etimizi, nohutu biraz tuz atıp suyunu koyup düdüklü tencerede pişiriyoruz. Tencereye yağ salça koyup kavuruyoruz. Bu kavurduklarımızın üzerine düüdklü tenceredeki malzemeleri koyuyoruz. Pirincimizide ekleyip pişene kadar kaynatıyoruz. Pişince limon suyunu ve bir miktar naneyi koyup bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Tabağa önce hazırladığımız köfteleri alıp üzerine çorbamızı koyup afiyetle yiyoruz.

2 yorum:

Dilekk dedi ki...

çok değişik bir yahni elinize sağlık denemek lazım görüntü süper

ezgi uğurlu dedi ki...

gültencim hiç duymamıştım bu lezzeti.enfes görünüyor.ellerine saglık canım sevgiler