Google

17 Şubat 2008 Pazar

EBEGÜMECİ ( KÖMEÇ )



Benim gerçekten çok sevdiğim bir yemek. Besleyici bir yemek. Hele birde yanında yoğurt olursa yemede yanında yat. Yapmasıda bir okadar kolay. Malzemelerimiz;


  1. Bir demet ebegümeci ( kömeç )

  2. 2 yemek kaşığı pirinç

  3. 1 adet kuru soğan

  4. Salça

  5. Limon, tuz

Ebe gümecimizi iyice yıkadıktan sonra küçük doğrayalım. Tenceremize bir miktar zeytinyağı koyup üzerine salça ve doğradığımız kurusoğanımızı ekleyip bir miktar kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların üzerine ebegümecimizi ve pirinci ekleyelim. Ebegümecimiz sararana kadar kavuruyoruz. Sararınca üzerine bir miktar su ekliyoruz, damak tadınıza göre tuz ve limon ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. pişincede yanına yoğurt koyup afiyetle yiyoruz.

3 yorum:

ezgi uğurlu dedi ki...

CANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.PAZARDA HERZAMAN GÖRDÜĞÜM BU SEBZEYİ HİÇ DENEMEMİŞTİM.TARİFİ VERDİĞİN İÇİN TESEKKÜR EDERİM.ELLERİNE SAGLIK CANIM KOCAMAN SEVGİLER

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.

NESRIN dedi ki...

Rahmetli babaannem yapardi sikca.Gerci benim cok severek yedigim bir sey degildi ama bana o gunleri animsatti.Ellerinize saglik.