Google

6 Mart 2008 Perşembe

PATLICAN REÇELİ

Bu reçelin tarifini Gönen'deki arkadaşım Sabahat abladan aldım. Çok güzel bir lezzet aslında. Öyle patlıcan diye ön yargılı olmayıp mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Yalnız böyle küçük patlıcanları sadece patlıcanın esas mevsiminde bulabilirsiniz. Malzemeleri miktar olarak veremiyeceğim, çünkü hepsi göz kararı.

Malzemeler:
  • Patlıcan
  • Şeker
  • Karanfil
  • limon suyu

Patlıcanların tepelerini kesip bir tencereye alalım. Üzerine suyunu koyup kaynamaya bırakalım. Patlıcanlar kaynarken bir iki defa suyunu değiştirelim. Böylece patlıcanın hem acılığı gider hemde o koyu rengini suya vermiş olur. Patlıcanlarımızın acılığı gidince suyunu süzüp tepelerine karanfilleri batıralım. Başka bir tencerede şekeri suyu ve limon suyunu kaynatalım. Bir süre kaynatınca içerisine patlıcanlarımızı koyalım. Patlıcanlarımızla biraz kaynatıp ocaktan alalım. sonrada afiyetle yiyelim.

Şeker ve su oranı normal reçel yapılırkenki orandır. Daha önce reçel tarifi vermiştim. Oradan bu oranı bulabilirsiniz.

4 yorum:

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba..
Çok ilginç bir reçel tarifi mutlaka tadı çok güzeldir ellerinize sağlık harika...

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

selam.bende ilk defa antalyada yedim patlıcan reçelini(antalyada çok meşhur)...çok güzel ve degişik bir lezzet..elinize saglık.sevgiler.

ayşegül mutfakta dedi ki...

ben bu reçeli çok merak etmişimdir duymuşluğum var ama hiç tadamadım gerçekten ilk duyduğumda nee patlıcanmı dedim itiraf ediyorum ama şimdi resmini görünce bi tadına bakmak arzum var.. mevsiminde minnacıklarından yapar bakarız artık sağolasın tarif için öptüm

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık, eşim çok sever, ben de yazın mutlaka yaparım. Çok güzel olur.
Sevgilerimle.