Google

11 Mart 2008 Salı

SAÇAKLI MANTI ERİŞTESİ

Çok basit bir yemek, ama bir o kadarda lezzetli bir yemek. denemenizi tavsiye ediyorum. Fotoğrafını yayınlamak isterdim ama bazı sorunlar çıkıyor, yayınlıyamıyorum. Ama en kısa zamanda ekliyeceğim.
Malzemeleri göz kararı koyuyorum ama bunu herkes yapabilir.
Malzemeler:
  • Un
  • Tuz
  • Su
  • 2 adet yumurta

Malzemeleri derin bir kapata karıştırıp suyu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde ediyoruz. Bu hamurdan küçük yumaklar yapıp normal mantı yufkasından çok az birşey daha kalın olacak şekilde yufkalar açıyoruz. Yufkamızı iyice unluyoruz ve oklavamıza sarıp çıkaralım. Parmak genişliğinde şeritler keselim. Bu şeritleri açıp fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Şeritlerimiz hafif pembeleşip kıtırlaşana kadar fırınlıyoruz. daha sonrada önceden anlattığım gibi pişirip afiyetle yiyoruz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam..Çok pratik ben erişteyi zor sanıyordum..Eline sağlık..

Adsız dedi ki...

Aslında kolaymış ama ben yapamam sanırım.Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

ziyaret ve yorum için teşekkürler.her zaman beklerim.bu yöresel yemek nefis görünüyor.tavuk,erişte,nohut birleşince muhteşem bir lezzet çıkmış ortaya.ellerine sağlık.sevgiler.