Google

27 Nisan 2008 Pazar

MERCİMEKLİ ISPANAK YEMEĞİ


Bu yemek yapımı kolay ve çabuk hazırlanan bir yemek. Sadece ıspanakları çok iyi temizlemeniz gerekiyor. Ben genelde yemeklerimi göz kararı yaptığım için bu yemektede malzemelerde miktar veremeyeceğim.
Malzemeler:
  • Ispanak(sadece sap kısımlarını ve hemen bitimindeki yapraklar)
  • Mercimek
  • Kuru soğan
  • Salça
  • Sarımsak, tuz
  • Limon suyu

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra kök kısmının ucunu kesip saplarını ilk taze yapraklarınıda alacak şekilde küçük küçük doğrayalım. Yeşil yaprakları almayalım. Ben genelde kalan yapraklara börek yapıyorum. Yani bir ıspanaktan iki yemek çıkıyor. Bir tencereye doğradığımız kuru soğanı, salça ve yağı koyup kavuruyoruz. Ispanaklarımızı yıkadığımız mercimekleri koyalım. Bir miktar kavurduktan sonra doğradığımız sarımsakları, limon suyunu ve tuzunu ekleyelim. üzerine çok az bir miktar su koyup pişmeye bırakalım. Limon suyu, sarımsak ve tuzu damak tadınıza göre bırakın. Mercimekler pişince yemeğiniz pişmiş demektir. Üzerine yada yanına yoğurt alıp afiyetle yiyin. Afiyet olsun.

4 yorum:

Gülden dedi ki...

harika deyisik bir ispanak yemegi olmus,ellerinize saglik.iyi pazarlar.

http://huunerlieller.net dedi ki...

SELAM CANIM..HARİKA VE LEZZETLİ BİR YEMEK OLMUŞ.ELİNİZE SAGLIK..SEVGİLERİMLE..

EZGi :)) dedi ki...

hem besleyici hemde çok lezzetli ellerine saglık canım sevgiler

Zeynep dedi ki...

nefisss ve çok besleyici,
ellerinize sağlık
sevgiler