Google

25 Kasım 2007 Pazar

AYVA TATLISI

Malzemeler:
4 adet ayva
Karanfil
Şeker
Gıda boyası
Krem şanti
ceviz içi
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye ayırdıktan sonra içerisindeki çekirdekli kısmı iyice temizleyin. Çekirdeklerini çöpe atmayın yalnız. Ayvalarımızı yayvan geniş bir tencereye alıp içerisine çekirdeklerimizi ve karanfilimizi koyalım. Gıda boyamızdan tırnak ucu kadar alıp az bir miktar su içerisinde eritelim. Tenceremize ayvalarımızın yarısına gelecek kadar su koyalım. Üzerinede boyamızı ekleyelim. Kaynamaya başlayınca şekerimizide ilave edelim. Ben şekeri tadarak ilave ediyorum. Biraz çok şeker koyarsanız daha parlak bir renk alıyor. Ayvalarınız yumuşayınca altını kapatıp başka bir tabağa alın. İsterseniz üzerine kaymakta koyabilirsiniz. Ben kremşanti koydum ve dövülmüz ceviz ilede süsledim. Afiyat olsun.

1 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, cok güzel dileklerin icin cok tesekkürler. Allah herkesede anali babali göstersin insallah, evlatlariinin mürvetlerini.
Yemeklerin, pastalarin ve tatlilarin cok güzel olmus ellerine saglik, sevgiler....