Google

4 Ocak 2008 Cuma

SUCUKLU KURU FASULYE


Kış mevsiminin vazgeçilmezidir kuru fasulye. Eşimde bende kurufasulyeye bayılırız. Birde yanında pilav ve turşu varsa yemede yanında yat. Yapımıda aslında çok kolaydır. Ben yazın sonunda kuru fasulyenin kabuklu halini alıp temizledikten sonra dondurucuya koyuyorum. Böylece kışın yapacağım zaman önceden çıkarıp ıslamama gerek kalmıyor.
Yapılışına gelince eğer fasulyenin taze değilse bir gece önceden ıslayın. Sabahleyin bir taşım fasulyeleri kaynatıp suyunu süzün. Bir tencerede kuru soğanı ince ince doğrayıp salça ile birlikte kavurun. Ben yemeklerde herzaman biber salçasını öneriyorum. Domates salçası biraz ekşimtrak tat veriyor. Kavurduğunuz soğanlara isteğe bağlı bir tane ince doğranmış biber ve bir adet domates ekleyebilirsiniz. Kurufasulyeleri koyuyoruz. Üzerine kaynar su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bir tavanın içerisinde sucuklarımızı biraz kavuruyoruz. Fasulyelerimizin pişmesine yakın sucuklarımızı ekliyoruz. Pişincede yanında turşu ve pilav ile afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: