Google

7 Nisan 2008 Pazartesi

FIRINDA KÖFTE PATATES


Bir kaç gündür spor yapmaya başladım. Ama bütün kış boyu bu kadar hamladığımı farketmemişim. İlk günün ardından bütün etlerim dökülüyordu sanki. Dört gün geçti ama hala etlerim dökülüyor. Spor deyince öyle profesyonel birşey değil. Belediyemizi yaptırdığı parktaki aletlerde 1 saat kadar çalışıyoruz. Tabi bu tarifi görünce neden spor yapıyorumki diye düşünebilirsiniz. Bu yemekleri yiyince yaptığım sporda yaktıklarımı geri alacağımı düşüne bilirsiniz. Ama evdekileride düşünmek lazım. Eşiminde yağ ve kolestrolü olduğu için böyle ağır yemekleri arada sırada yapıyorum.
Malzemeler:
  • Patates
  • Kıyma
  • Yeşil biber
  • Domates
  • Kuru soğan
  • Sarımsak
  • Salça, tuz, yağ
  • Bayat ekmek

Bayat ekmekleri ıslayalım. Sarmısakları soyup dövelim. Kıymamızı, suyunu sıktığımız bayat ekmeği, sarımsakları karıştırıp köftemizin harcını hazırlayalım. Isıya dayanıklı kabımıza kuru soğanımızı doğrayıp üzerine salça ve yağımızı koyup bunları iyice harmanlıyoruz. Üzerine soyduğumuz patatesleri parmak şeklinde doğrayıp soğanımızın üzerine dağıtıyoruz. köftelerimizide küçük parmak şeklinde yapıp patateslerin üzerine yerleştirelim. Yeşil biberleri ve domatesleri yerleştirip soyduğumuz sarımsakları en üste koyalım. Üzerine 1 çay bardağı kadar su koyup , fırına sürelim. Afiyet olsun.

6 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Merhaba, ellerine sağlık, çok güzel olmuş fırında köfte ve patatesin.. Bir kase yoğurdumu, bir dilim de taze ekmeğimi alıp geliyorum.. Misss..

Adsız dedi ki...

köfte patates kim hayır diyebilirki müthiş bir ziyafet bana göre. Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Selam canım..köfte ve patatese bayılırım..eline sağlık..Spora gelince sakın vucudunu ısıtmadan o hareketleri yapma..önece biraz yürü 20 dakika kadar..Çünkü işe yaramaz..iyi haftalar sevgiler..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canımmm,
Bizim burada da belediye böyle bir hizmet veriyor, eş dost katılıyor, ama hepsi haşat:)))))

Köfte, patates ise enfesss, ellerine sağlık canikom,

Sımsıcak sevgiler....

Adsız dedi ki...

SELAM CANIM..ELİNE SAGLIK KÖFTE PATATES HARİKA GÖRÜNÜYOR..SEVGİLERİMLE.

Adsız dedi ki...

Cok harika görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler.