Google

31 Ocak 2008 Perşembe

BİFTEK SARMA VE SİRKELİ MAKARNA SOSU

İnsan uğraşıyo uğraşıyo yemek yapmak için saatlerce uğraştığınız yemek iki dakikada silip süpürülüyor. Gerçi hoşuma gidiyor ama biran bakıyorsunuz ben ne için uğraşmıştım diyorsunuz.
Önce biftek sarmayı anlatayım. Anlatıma geçmeden önce eşim yemeğe dayanamayıp hemen başladığı için güzel fotoğrafını çekemedim. kusura bakmayın.
Malzemeler:
12 adet biftek
1 havuç
1 patates
1 kabak
1 kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz ve karabiber
Soğanlarımızı rendeleyelim. İçerisine yağımızı tuzu ve karabiberi koyup harmanlayalım. Bifteklerimizi tek tek bu karışıma bulayıp üst üste dizdikten sonra 1 gece bekletelim. Diğer gün kabak, havuç, patatesleri serçe parmağımızın kalınlığında 5 cm uzunluğunda kesip içerisine bir tutam tuz attığımız suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Bifteklerimizin içine birer tane sebzelerimizden koyup sarıyoruz. Una buladığımız bifteklerimizi kızartıyoruz. Bir tencerenin içine sarımsak, salça, kekik ve bir miktar sıvı yağ koyup kavuruyoruz. Üzerine iki su bardağı kadar sıcak su koyuyoruz. Kaynamaya başladığında bifteklerimizi bu sosumuzun içine koyuyoruz. Kısık ateşte bir süre pişiriyoruz.
Makarna sosumuza gelince aslında çok besleyici bir sos. Özellikle çocuklar için ama içindeki kerevizi anladıkları an çocuklarım istemediler.
Malzemeler:
1 adet kereviz
1 adet havuç
3- 4 adet domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1/4 paket margarin
1 çay kaşığı şeker
yeterince tuz
Rendelediğimiz kuru soğanı margarin yağında pembeleştirelim. havucuda rendeleyip soğanlara ilave edelim ve biraz daha kavuralım. İnce ince kıydığımız kerevizi de tencereye ilave edip, kavurmaya devam edelim. dövdüğümüz saımsakları rendelediğimiz domatesleri yeterince tuzu, tozşekeri ve sirkeyi tencereye ilave edip ağzı kapalı olarak orta ateşte pişirelim. domatesler suyunu salınca, 2 çay bardağı kadar sıcak suyu katalım. sebzeler iyice pişince ezerek süzgeçten geçirelim. Arzu ettiğimiz çeşit makarna ile servis edebiliriz.

Hiç yorum yok: