Google

16 Ocak 2008 Çarşamba

SANDIK KEBABI

Malzemeler:
Hamuru için;
500 gr un
1 adet yumurta
1 paket margarin
Yeteri kadar tuz ve su

İçi için;
500 gr kuşbaşı et
500 gr patates
500 gr havuç
1 su bardağı bezelye
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1/4 margarin
Yeterince tuz ve karabiber
Margarinin içine yumurta, un ve tuzu katıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. Üzerine nemli bez örtüp 15- 20 dk dinlendirelim.
Kuru soğanı ince ince kıyıp yağda pembeleştirelim. Kuşbaşı etleri içerisine ekleyip et suyunu verip geri çekene kadar birlikte kavuralım. Suyunu çekince et tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan indirelim. Patates ve havuçları küçük küp küp doğrayıp kızartalım. Patates, havuç, bezelye ve doğradğımız maydonozu etin üzerine ekleyelim. Kek kalıbını yağlayıp içerisine dinlenmiş olan hamurun yarısını açıp yerleştirelim. Etlerimizide kalıbımıza koyup üzerini hamurun ayırdığımız diğer yarısı ile kapatalım. Erittiğimiz margarini üzerinde gezdirelim. Yemeğimizi fırına sürüp üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.





1 yorum:

ezgi uğurlu dedi ki...

canım tüm tarifler çok güzel.ama özellikle buna bayıldım.ellerine saglık
sevgiler