Google

29 Eylül 2007 Cumartesi

FIRIN MAKARNA


Malzemeler:
300 gr makarna
50 gr tereyağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
tuz, karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

50 gram tereyağını eritin, içine 2 yemek kaşığı unu koyun ve 2-3 dakika kavurun. Yavaşça sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ağzınızın tadına göre tuz ve karabiber ilave edin. Sos ılıyınca yumurtanın sarısını ekleyin. Makarnayı bir kaba alın içine yaptığınız karışımı ( bu karışım aslında beşamel sos.) ilave edin. Bu karışımın içine isteğinize göre sosis, sucuk , hoşunuza giden malzemeleri koyabilirsiniz. Makarnanın üzerine rendelenmiş kaşarı koyup fırına sürün. Üzer kızarınca çıkarın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: