Google

9 Eylül 2007 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Eşimin en sevdiği yemeklerden biridir zeytinyağlı barbunya. Her öğün her gün yapsanız genede bıkmaz. Bense küçükken sevmediğim yemekler diye sorsalar barbunya ve pırasa derdim. Ama çocuklarınız olunca onlara iyi örnek olmak için zehir bile olsa içiyosunuz. Ne yapıyorsak hep onlar için. Onlar bizim geleceğimiz. Gerçi onlara yaşanacak bir gelecekte bırakabilecekmiyiz acaba?
Gelelim zeytinyağlı barbunyaya. Barbunyalarınız taze barbunya ise önce bir miktar suda haşlıyorsunuz. Böylece barbunyanın pis kokusu gidiyor ve rengi düzeliyor. Tencereye bir tane orta boy bir soğan doğruyalım. İçine iki diş sarmısak ile zeytinyağı ilave edip bir süre bunları kavuralım. Kaynatıp suyunu süzdüğümüz barbunyaları kavrulmuş soğanın üzerine koyalım.Üzerine tuz, bir tutam şeker barbunyaların üzerini bir parmak kadar geçecek şekilde kaynamış su ilave edip pişmeye bırakalım. İki tane orta boy havucu soyup halka halka doğruyalım. Barbunyaların pişmesine yakın bu havuçlarıda içine katalım. Pişincede afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok: