Google

8 Eylül 2007 Cumartesi

FIRIN SÜTLAÇ



Malzemeler:
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 fincan pirinç
*1 silme kaşık pirinç unu
*1 silme kaşık buğday nişastası
* 50 gram margarin
1 fincan pirinci bir bardak suyla iyice pişirelim ve daha sonra süzelim. Bir tencerede sütü, margarini ve şekeri karıştırıp kaynatalım.Pirinç unu ve nişastayı küçük bir kabın içinde az bir su ile eritelim.Bu karışımı karıştırarak kaynayan sütümüzün içene ekleyelim. Ayrıca bu karışıma pirincide ekleyip bir iki dakika kaynatalım. Isıya dayanaklı kaplara sütlacımızı paylaştıralım. Fırın tepsimizin içine ısıya dayanaklı kaplarımızın yarısana gelecek kadar su koyup sütlaçlarımızla birlikte fırına koyalım. Önceden 250 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun
.

1 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

üzeri birde çok yanıksa lezzet tarifsiz olur direk yenmeli:)
seninki aynen öyle olmuş,ellerine sağlık.