Google

30 Eylül 2007 Pazar

KURU ÜZÜM VE KAYISI KOMPOSTOSU


Ramazanın vazgeçilmezlerindendir komposto ve hoşaflar. İnsanın susuzluğunu gidermeye birebir. Orucumu açsamda bir kase soğuk kompostoyu içiversem diye iple iftar vaktini çekiyorum. İlk yaptığımda hatırlıyorum çok şekerli olmuştu. Şekerini ayarlayana kadar su kattım ve benim komposto iki katına çıkmıştı.

Yapılışına gelince kayısıları ister tüm tüm ister yiyebileceğiniz büyüklükte doğrayın. Üzümleride biraz yıkayıp bir kaba koyalım. Üzerine koyacağınız suyun üçte biri kadar şeker koyun. Mesela 6 bardak su iki bardak şeker gibi. Suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Şekeri kayısı ve üzüm pişmeden önce eklemeyin. Yoksa meyveleriniz sertleşir. Üzüm ve kayısının piştiğini anlayınca şekerini ekleyin. Bir taşımda böyle kaynatın. Kompostomuz iyice ılıyınca buzdolabına koyup iftar vakti afiyetle içelim.

Hiç yorum yok: