Google

16 Ocak 2008 Çarşamba

DALYAN KÖFTE

Malzemeler:
Yarım kg köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet yumurta
Bayat ekmek içi
Tuz ve karabiber
İçine koymak için:
1 adet havuç
2 yumurta
3 yemek kaşığı bezelye
Sosu için
1/4 paket margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım litre su
Kuru soğanı rendeleyip içerisine suya ıslayıp ve suyunu sıktığımız ekmeği, tuzu, karabiberi, kıymayı ekleyip iyice yoğuralım. Daha sonra dinlenmesi için buzdolabına koyalım. Havuçları ve yumurtaları haşlayalım. Yumurtaların kabuklarını soyup dörde bölelim, havuçlarıda parmak kalınlığında uzunlamasına keselim. Kıymamımızı çıkarıp tezgahımızın üstünde dosya kağıdı büyüklüğünde şekillendirelim. İçerisine yumurta, bezelye ve havuçlarımızı yerleştirelim. Kıymanın iki ucunu birleştirip yuvarladıktan sonra yağladığımız kabımıza parçalamadan koyalım. Ellerimizi yağlayıp et üzerindeki çatlakları iyice kapatalım. Fırına sürelim.
Başka bir kapta yağımızı koyup salçamızıda ekleyip bir süre kavuralım. eğer sosunuzun kıvamının yoğun olmasını istiyorsanız salça ile bir yemek kaşığı kadar un ekleyip öyle kavurun. Daha sonra suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım. Üzeri kızaran köftemizi çıkarıp dilimleyelim ve üzerine sosumuzu dökelim. Sosla birlikte 5 dakika kadar daha fırında tutalım. Daha sonrada afiyetle yiyelim.
Ben köftemi düzgün dilimleyemediğim için biraz çirkin göründü ama lezzeti konusunda garanti veririm.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tam yemege gelen misafirler için bir tarif ellerinize saglık.Benım blogumda beklerim.Sevgiler