Yarım kg köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet yumurta
Bayat ekmek içi
Tuz ve karabiber
İçine koymak için:
1 adet havuç
2 yumurta
3 yemek kaşığı bezelye
Sosu için
1/4 paket margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım litre su
Başka bir kapta yağımızı koyup salçamızıda ekleyip bir süre kavuralım. eğer sosunuzun kıvamının yoğun olmasını istiyorsanız salça ile bir yemek kaşığı kadar un ekleyip öyle kavurun. Daha sonra suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım. Üzeri kızaran köftemizi çıkarıp dilimleyelim ve üzerine sosumuzu dökelim. Sosla birlikte 5 dakika kadar daha fırında tutalım. Daha sonrada afiyetle yiyelim.
Ben köftemi düzgün dilimleyemediğim için biraz çirkin göründü ama lezzeti konusunda garanti veririm.
1 yorum:
Tam yemege gelen misafirler için bir tarif ellerinize saglık.Benım blogumda beklerim.Sevgiler
Yorum Gönder