Google

16 Ocak 2008 Çarşamba

FIRINDA İZMİR KÖFTE

Yarım kg kıyma
1-2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 orta boy soğan
karabiber, kimyon, tuz
2-3 orta boy patates
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
2 adet domates
2 adet biber

Soğanları rendeleyelim. Bayat ekmeklerimizi su ile ıslayıp biraz beklettikten sonra suyunu sıkıp kıyma, soğan, yumurta ve baharatlarla karıştıralım. Karışımdan parmak şeklinde köfteler yapalım. Bu köfteleri hafif kızartalım. Patatesleride kızartalım. Isıya dayanıklı bir kaba önce patateslerimizi üzerinede köftelerimizi yerleştirelim. Bunların üzerinede domates ve biberleri güzelce koyalım. Salçamızı bir kap içerisinde su içinde ezelim. Bu salçalı suyumuzuda yemeğimizin üzerine döküp fırına sürelim. Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım Merhaba. Ziyaretine geldim. Aşuren nefis görünüyor. Bir benim blogumda yok aşure. Herkes yapmış. İnşallah bende yapacağım. Yine beklerim.