Google

26 Ocak 2008 Cumartesi

KARNIYARIK

Malzemeler:
6 adet kemer patlıcan
300 gr kıyma
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet çarliston biber
2 diş sarmısak
Maydonoz
Salça
Tuz
Sıvıyağ
Patlıcanları soyalım. Sıvı yağda kızartalım. Kıymamızı tavaya alalım, suyunu bırakıp geri çekene kadar kavuralım. Soğanlarımızı küp küp doğrayalım. Sarımsaklarımızıda doğrayıp soğan, salça ve bir miktar zeytinyağ ile etlerimize ekleyelim. Bunlar kavrulurken domateslerimizi soyup küp küp doğrayalım. Biberlerimizide küçük küçük doğradıktan sonra önce biberleri koyup bir miktar kavurduktan sonra domateslerimizi ekleyelim. Pişmeye bıraktığımız kıymalı iç harcımıza ocaktan indirmemize yakın doğradığımız maydonozlarımızı ekliyoruz. Karın kısımlarını açtığımız patlıcanlarımıza kıymalı harcımızdan koyuyoruz. üzerlerine domates dilimleri koyup fırına koyalım. Pişincede afiyetle yiyelim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

selam işte muhteşem ikili...patlıcan ve pilav..elinize saglık çok lezzetli görünüyor..sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

I’ll have to make a new rule for myself. Don’t come to your blog when I am hungry! Everything looks so delicious!

saniyesultan dedi ki...

selam günaydın,yorumunuz için teşekkürler. İlk başta dantel anglez örmeniz gerekiyor. Biliyorsanız tamam 30-40 metre örün. Bilmiyorsanız www.fiyonk.net ve www.rengarenkdantel.blogspot da yapılışı aşama aşama var,ordan öğrenebilirsiniz. Sonra ödemiş ipeği alıp istediğiniz ölçülerde kesip,kenarlarını köşe yaptırın. Sonra istediğiniz bir örneği kurşun kalemle çizin. Ördüğünüz anglezi bu çizgilerin üzerine dikin. Sonra boncukla süsleyin. Kolay gelsin takılırsanız tine yardımcı olurum.