Google

31 Ocak 2008 Perşembe

SARI BURMA TATLISI



Bugün baklavalık yufka aldım. Uzun süredir eşime yapmak istediğim sarı burma tatlısını en sonunda yapabilecektim. Tabi eşim bunu duyduğunda ağzı kulaklarına vardı. Bende onun bu halini görünce çok mutlu oldum. Tatlının yufkası hazır olunca yapmasında çokda birşey kalmıyor. Annem ise kendi açmıştır her zaman.

Tatlıyı yaparken çoğu şeyi göz kararı yaptım. 3 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su ve bir iki damla limon suyunu tencereye koyup kaynatıyoruz. Şerbetimizin soğuk olmasına dikkat edelim. Yufkamızı alalım içerisine iyice çektiğimiz cevizimizden serpiştiriyoruz. Oklavamıza sarıp burarak yağladığımız tepsiye çıkarıyoruz. tepsimizi doldurana kadar böyle yufkalarımızı sıralıyoruz. 3 yemek kaşığı kadar tereyağı eritip yufkalarımızın üzerine döküyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımızın ilk soğu çıktıktan sonra şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

selam..Belki inanmayacaksın ama Bu akşam bu tatlıyı konuştuk arkadaşlarla:))çok güzel yapmışsın..Eline sağlık..Olsada yesem:))iyi geceler..

NiNo dedi ki...

Canim,
pastan harika olmus, ellerine saglik diyorum.

saniyesultan dedi ki...

ellerine sağlık leziz gözüküyor,şimdi bunları yapmak kolay,hazır yufklaları var ve böylece rahat ettik.

saniyesultan dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş..

Adsız dedi ki...

TATLI SÜPER GÖRÜNÜYOR CANIM,ELINE SAGLIK.VALLAHI CANIM CEKTI.
Neylerim ben aksam aksam simdiiii????
Yorumun icin tesekkür ederim,cok sagol.
IYI GECELER.

Adsız dedi ki...

Çorbaya bayıldım.Ona yorum yapmak istedim ama sayfa acılmadı.Bu kış gününde nasıl gider sıcak sıcak.Ellerinize sağlık sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

üfff ya o ne güzel parlamış öyle
sabah sabah olsa bile yiyebilirim:)